Maria, de weg naar Christus

Maria, moeder van Christus, Moeder van God. Bekend en belangrijk persoon in het Christendom. Voornamelijk de katholieken geven haar de eer die haar toe komt, bidden haar om voor hen te bidden, steken een kaarsje bij een beeld van haar op, voelen zich geborgen als kind van haar, zij die “ja” antwoordde op de boodschap van de engel Gabriël.

Als persoon opgegroeid in een toch wel iets katholiek gezin was Maria vanzelfsprekend: je moet niet aan Maria komen, zij is heilig. Het Weesgegroet werd elk avond voor het slapen gaan gebeden, en een kaarsje werd toch ook af en toe aangestoken. Niet dat er een diepe theologie achter lag verscholen, in ieder geval, die heb ik nog bij ze kunnen ontdekken, maar het is hun binding met de Kerk, met God. Net zoals dat voor vele katholieken geldt. Zelf ging ik hier in mee, maar ik weet eigenlijk niet of ik echt veel met haar op had. Ja ok, ik bad af en toe een Weesgegroet, maar verder…ze deed me weinig.

En zelfs de laatste jaren is het nooit echt uitgesproken geweest. Toch groeide er iets, iets van Maria die de weg naar Christus laat zien, een voorbeeld om te volgen om zo dichter tot haar Zoon te komen, een manier om Zijn Wil te weten te komen. Een moeder die er voor iedereen is, tot wie je je altijd kan wenden, en die tot haar Zoon zal bidden voor ons. Maria, Dochter van God, Moeder van God, Bruid van God. Wellicht dat ons antwoord op de vraag van God ooit eens in de buurt zal komen van haar “ja”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: