God en jij: een échte relatie

“Nee schat, sorry. Ik weet wie je bent en ik weet dat je van me houdt, en ik hou ook van jou, maar ik heb zo m’n eigen leven. Dat we in een relatie zijn wil niet zeggen dat we elkaar hoeven te zien of dat ik dingen voor je opgeef. Misschien dat ik met Kerst of Pasen even langskom, dan neem ik ook m’n vrienden en familie mee en gaan we het gezellig maken. Klinkt wel goed, of niet?”

De meeste mensen zullen hun wenkbrauwen fronsen als je vertelt dat je relatie zo in elkaar zit. Misschien zullen ze er nog bij zeggen dat zo’n relatie geen lang leven beschoren is en dat je er maar beter een punt achter kunt zetten. Immers, als je geen tijd met elkaar doorbrengt, en niet af en toe offers maakt voor de ander, wat stelt je relatie dan eigenlijk voor?

Toch is dit hoe veel mensen hun relatie met God zien. Ze geloven dat God bestaat en dat Hij goed en barmhartig is, dat ze Zijn kind zijn en Hij oneindig veel van ons houdt. Maar daar houdt de relatie op. Een uurtje per week naar de kerk om Hem beter te leren kennen, om bij Hem te zijn, om Hem heel tastbaar te ontvangen, zelfs dat vinden ze niet nodig. Geloven is lief en goed zijn voor elkaar en voor de wereld. Dat zal God ook wel mooi en goed vinden.

Maar zeg nou eens eerlijk. Als je vriend of vriendin, man of vrouw, allerlei dingen doet en probeert de wereld een beetje beter te maken, maar jou daar niet in betrekt, niet af en toe eens even langskomt of van zich laat horen, hoe leuk zou je dat vinden? Ik weet van mezelf dat ik dan niet alleen boos en erg verdrietig zou worden, maar ook dat zou twijfelen of ik nog belangrijk ben voor m’n vriend, of hij überhaupt nog wel om me geeft. Als dit voor ons al zo is, hoeveel meer moet dat dan voor God gelden? Hij geeft ons alles, zelfs Zijn eigen Zoon heeft hij ons gegeven. Hij geeft ons alles wat we nodig hebben, als we maar ons leven met Hem willen delen, Hem lief willen hebben.

Beschouw dan ook je relatie met God als een echte relatie, en niet als een eenzijdig gebeuren. Geef je leven aan Hem, leef met Hem, heb Hem lief, leer Hem kennen (want hoe kan je iemand liefhebben die je niet kent) en breng zo af en toe ook offers om dat te kunnen doen. En als je niet weet hoe, luister en lees dan wat meer naar alles wat Hij je gegeven heeft, in de Kerk van Christus op aarde.

Advertenties

Een gedachte over “God en jij: een échte relatie

Voeg uw reactie toe

  1. Ik vraag me af hoeveel mensen God daadwerkelijk als een persoon zien. Ik ben bang dat de meesten hem meer beleven als een abstract iets, een ding met een stem. In alle eerlijkheid, ik vind het zelf ook moeilijk om te spreken over een persoonlijke band.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: