Een nieuw begin

De nieuwe pastoor in m’n geboorteplaats had het afgelopen zondag, tweede zondag van de Advent, over een nieuw begin. Telkens wil God opnieuw met ons beginnen. En wat is daar een mooiere tijd voor dan de weken dat we uitzien naar de komst des Heren?

Dat ik nu pas weer een stuk schrijf ligt niet direct in dit gebeuren, maar heeft er zeker raakvlakken mee. Doordat mijn broer twee weken in het ziekenhuis gelegen heeft, en ik merkte dat ik zelfs een simpele verkoudheid niet meer op kon vangen, was ik gedwongen even een paar stappen terug te doen. En niet alleen dat, ook om tegelijkertijd weer eens mijn leven onder de loep te nemen. Het feit dat ik nog steeds weinig post is denk ik wel een indicatie hoe goed het ermee gaat.

Hetgeen me eigenlijk het meest geraakt heeft is dat je in dergelijke tijden en door dergelijke gebeurtenissen even een glimp krijgt van wat er écht toe doet. Niet het grote geld, niet alle tijd van de wereld om te shoppen of om allerlei leuke dingen te doen, nieuwe kleding, weten wat er allemaal precies in de politiek speelt of weet ik het wat allemaal nog meer. Maar een relatie met de levende God, en van daaruit ook de relatie met familie, geliefde en vrienden, met je naasten. Dát is uiteindelijk wat er toe doet.

Natuurlijk, een beetje geld is lekker, net als een beetje materiële welvaart en goedkeurende reacties van anderen. Maar de wereld vergaat niet wanneer je dat allemaal niet hebt, uiteindelijk is je geluk, je innerlijke diepe geluk er niet van afhankelijk. Het is een boodschap die vaker gebracht wordt, wat voor mij juist weer laat zien dat het ook vandaag de dag nog steeds actueel is. Ook deze Advent kunnen we hier weer eens bij stil staan, bij de grond van ons eigen leven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: