Onderweg met God

Dagelijks rijd ik 45 minuten heen en 45 terug naar en van mijn werk. Meestal zet ik daarbij de radio aan, rijdt mijn inziens toch een stuk prettiger. Had ik een paar maanden geleden nog Radio Maria opstaan om nog iets van gebedstijd mee te pikken, dit veranderde na een paar weken in afwisselend Skyradio en Radio 538. De voornaamste reden was dat Radio Maria me te rustig was en ik bang was achter het stuur in slaap te vallen (niet een geheel onredelijke angst als je mn in de ochtend vermoeid in de auto zit).

Radio 538 begon me echter steeds meer te storen: te veel oppervlakkige immorele praat tussen de oversekste liedjes door. Skyradio is wat dat betreft toch een stuk netter, dus dat werd mijn standaard zender. Eigenlijk niet zoveel bijzonders zou je zeggen. Dat vond ik ook.

Tot ik de laatste weken, maar met name de laatste dagen, merkte wat een verschil het soort muziek dat je luistert kan maken. Ik had voorheen altijd zoiets van: dat maakt toch niet zoveel uit, als ik maar weet waar ik naar luister en m’n gedachten goed houd en blijf bidden, dan maakt het niet uit waar ik naar luister. Had ik het even mis. Niet dat het niet kan hoor, maar ik merkte hoeveel meer christelijke muziek je hart naar God doet richten. Zowel liedjes/gezangen die qua inhoud als die qua muziek sacraler zijn. Een stukje aanwezigheid van God terwijl je muziek luistert, nu ook weer in de auto.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: