Broeders en zusters in de Hemel

Het hebben van een aantal goede protestantse vriendinnen is voor mij soms echt een zegen. Niet alleen word ik over het algemeen gesterkt in mijn eigen geloof, ook laat het me soms nadenken over zaken die ik als heel vanzelfsprekend ben gaan zien, maar dat voor anderen vaak niet zijn. En als je mensen wat meer van je geloof wilt laten begrijpen zal je je van dat laatste toch ook echt bewust moeten zijn.

Heilige Theresia van Lisieux, bid voor ons.

Zo kwamen we laatst bij het onderwerp heiligen uit. Iets waar veel protestanten weinig mee hebben of zelfs een afschuw van hebben. Als je doorvraagt vaak op gronden die niet kloppen, bijvoorbeeld dat we heiligen op eenzelfde lijn met Christus plaatsen, een afgoderij.

In werkelijkheid zijn ze niets meer of minder dan de broeders en zusters die we ook op aarde hebben en hoe we met hen om gaan, alleen zijn ze dan niet lijfelijk hier aanwezig maar bij God onze Vader in de hemel. Ze hebben een strijd gestreden om het geloof waar wij nog in zitten, zij hebben God gezocht, gevonden en Zijn oproep om Hem lief te hebben positief beantwoord. Concrete voorbeelden hoe ook wij God kunnen liefhebben.

Maar dat niet alleen. Net als dat we hier op aarde onze broeders en zusters vragen voor ons te bidden, vragen we ook onze broeders en zusters in de hemel om voor ons te bidden tot God. Het is niet noodzakelijk, Christus is immers de enige die we écht nodig hebben om tot de Vader te komen, maar het maakt het voor ons mensen wel makkelijker, tastbaarder. Als een grote familie die elkaar steunt, verenigd onder het hoofd van de familie. Zo kunnen ze ons een steun zijn in ons leven met God op deze aarde. Niet in plaats van Christus, maar samen met ons verenigd in Christus.

Advertenties

Een gedachte over “Broeders en zusters in de Hemel

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: