Uitnodiging voor de Mars voor het Leven 2012

Beste broeders en zusters in Christus,

Graag zou ik uw aandacht willen vragen voor een kwestie van levensbelang.

Ruim een half jaar geleden liep ik mee met de Stille Omgang. Een tocht door de straten van Amsterdam om een mirakel dat daar vele eeuwen geleden plaats heeft gehad te herdenken. Met een paar duizend man liepen we daar in het donker door de binnenstad van Amsterdam, ons geloof belijdend. Een hele bijzondere gebeurtenis.

Centraal in deze Stille Omgang staat de Eucharistie: Christus geeft zichzelf telkens voor de mensen. Zoals Hij zich tijdens zijn aardse leven gaf, zo blijft hij zich nog steeds geven in elke Mis. Gekomen voor ons mensen, met name voor de zwakken en armen in de maatschappij. De gevallenen, de buitengeslotenen, de zieken. En dus ook voor de meest kwetsbaren: de ongeboren kinderen.

Toch was er bij de Mars voor het Leven afgelopen december maar een handvol katholieken. Terwijl juist in die Mars men opkomt voor de kwetsbaarsten in de samenleving, voor al het leven. Onze Moeder de Rooms-Katholieke Kerk is zeer duidelijk in haar leer omtrent abortus en euthanasie. Daarnaast heeft ze voortdurend zorg voor echte zorg en naastenliefde voor moeder én kind.

Daarom zou ik u met aandrang willen vragen, willen smeken, om samen met mij de komende Mars voor het Leven in Den Haag te lopen. Om een getuigenis te geven van de liefde en respect voor al het leven, zoals Christus dat ook had. In een stille tocht door Den Haag, stil als symbool voor het kind dat geen stem heeft. Wij moeten die stem zijn. Want ieder leven is waardevol.

Hopelijk tot 8 december op het Plein in Den Haag!

In Christus,

Ingrid

Zie voor meer informatie ook: http://www.marsvoorhetleven.nl/

—————————————————————————–
Disclaimer:
Wanneer u deze oproep wilt verspreiden kan ik daar alleen maar blij voor zijn. Hoe meer mensen weet hebben van de Mars, hoe meer mensen komen, hoe groter de stem voor het leven.

Advertenties

5 gedachten over “Uitnodiging voor de Mars voor het Leven 2012

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: