Respect man!

Tolerantie en respect voor elkaar. De hoekstenen van onze samenleving lijkt het soms wel. Iedereen mag denken wat hij of zij wil, we zijn immers tolerant. Er is zelfs een reclamespotje om het product “tolerantie” aan te prijzen: ‘daar knap heel Nederland van op’. Het klinkt zo mooi, het zou zo mooi kunnen zijn. Iedereen in zijn of haar waarde laten, maar wel gewoon eerlijk mogen zeggen wat je denkt. Meningen verschillen nou eenmaal en voor die verschillen moet ruimte zijn.

Helaas hoef ik maar even op het internet te surfen of ik kom allerlei verwensingen tegen: stomme hond, achterlijk, middeleeuws, moet opgehangen worden of weet ik het wat voor leuke verwensingen nog meer. Geregeld bekruipt me het gevoel dat ik een van de meest onwenselijke en onmenselijke schepsels ben die er bestaan.

Waarom? Omdat ik behoor tot een groep die een andere mening heeft dan de kudde. Tolerantie en respect is ver te zoeken. Vreemd genoeg komen zulke opmerkingen geregeld juist van mensen die in eenzelfde post ook nog durven te beweren dat ze tolerant zijn naar anderen toe en we respect moeten hebben. Ik geloof dat we zoiets hypocriet noemen.

Ik vraag me af of ze het ook in mijn gezicht durven zeggen wanneer ze in de spreekkamer tegenover me zitten.

Advertenties

Een gedachte over “Respect man!

Voeg uw reactie toe

  1. Ik heb van dat van die “Tolerantie op zaterdag” (waarom alleen op zaterdag???) nog niet uitgezocht, wat dat is. Maar hier dacht ik ook al aan idd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: