7 Quick Takes Friday (5)


1. Nog maar een paar dagen, dan is het alweer Kerstmis. Ik kijk er echt zo ontzettend naar uit. Alleen de voorbereiding..die blijft toch elk jaar weer schorten. Ik troost mezelf maar in de gedachte dat de intentie er in ieder geval is.
2. Afgelopen week cursus gehad in Rotterdam over attitude, communicatie en teamprocessen. Nuttige dingen geleerd en teruggekoppeld gekregen, maar de eerstkomende weken wil ik de begrippen communicatie en contact maken even niet meer horen.
3. Rotterdam is niet helemaal mijn stad geloof ik: te druk, te veel nieuwbouw (al heeft dat een goede reden) en ook simpelweg te veel hoogbouw. Doe mij maar gewoon een leuke stad of dorp in het noorden van het land. Niks niet dat grote-stad gedoe.
4. In de dagkapel van de Kathedraal van Rotterdam is elke werkdag Stille Aanbidding van 10-20. Echt heerlijk om eventjes op de terugweg binnen te kunnen glippen en Jezus gedag te zeggen. Om even te knielen en rust te nemen om bij Hem te zijn. Het zou zo mooi zijn als meer kerken dat zouden doen.
5. Komende week heb ik vrij. Echt zo heerlijk. Eventjes een paar dagen lekker m’n eigen ding doen en genieten van de mensen om me heen.
6. Mijn huisje is sinds vorig weekend helemaal in Kerstsfeer. Een kleine impressie:

DSCF0932
7. Volgens mij snap ik inmiddels een beetje wat meer van het immigratieprobleem. Zat deze week nabij een plein waar twee halalslagers (niet te verwarren met halsslagaders zoals iemand per ongeluk deed) en een moskee stonden, en waar ik nog niet eerder zoveel mensen van allochtone afkomst zag lopen en slecht Nederlands hoorde spreken. Ik denk dat je het wel een beetje een cultuurschok kunt noemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: