7 Quick Takes Friday (19)

1. Voor zo lang als ik me herinner kon je bij station Heerenveen gratis parkeren. Toen ik afgelopen woensdag daarheen reed om vanaf daar de trein naar Schiphol te pakken, bleek dat eventjes een deceptie. Niet alleen was het gedeelte waar ik naar toe reed inmiddels betaald parkeren, ook kon het blijkbaar op dat gedeelte niet langer dan twee dagen. Bummer. Ik mijn trein gemist (en wie mij een beetje kent weet wat een gruwelijke hekel ik daar aan heb). Aan de andere kant van het station (wat best even omrijden is) op een gebied voor ook langer parkeren de auto neergezet, na eerst maar op het help-knopje gedrukt te hebben omdat het vrij vaag aangegeven stond allemaal. Maar goed, uiteindelijk is het gelukt de auto te parkeren op een plaats die volgens mij klopt en ben ik mooi op tijd op Schiphol aangekomen.

2. Tijdens mijn 1e-jaars beoordelingsgesprek kwam onder andere naar voren dat ik beter om mezelf moet denken, meer moet delegeren en meer rust in m’n hoofd moet creëren. Geen nieuwe dingen. Alleen erg leuk als je tegelijkertijd nog vier dingen hoort die je ook nog moet doen.

3. Van mijn aanstaande mag ik niet meer aftellen. Daarom zal ik nu niet zeggen dat het nog minder dan vijf weken tot de grote dag is.

4. Het Bed & Breakfast waar ik gedurende deze dagen verblijf heeft in de ochtend een onbijtmenu waar je uit kunt kiezen. Omdat ik als ik in een ander land ben altijd probeer wat van de gewoontes van dat land te proeven, heb ik vanochtend een aardappelwafel met champignons en kaas gehad. Smaakte best prima…als avondeten of als snack later op de dag zeg maar. Ik was dan ook erg blij met het geroosterde brood dat ik ook voor me had liggen. Toch ga ik morgen als m’n maag het enigszins toelaat een traditioneel brits ontbijt proberen. Een foto volgt als ik dat ook daadwerkelijk voor m’n neus heb gehad.

5. Gisteren heerlijk in een katholieke kerk gezeten en een stukje Aanbidding meegepikt. Het was wel eventjes een zoektocht om hier een katholieke kerk te vinden (daarover later meer), maar uiteindelijk is het gelukt en heb ik echt even een momentje rust kunnen pakken. Morgen denk ik nog eventjes langs voordat ik weer richting luchthaven vertrek voor de reis terug.

Altaar klaar voor Aanbidding en H. Mis.
Altaar klaar voor Aanbidding en H. Mis.

6. Hier in het Verenigd Koninkrijk dragen scholieren uniformen. Ergens best een mooi gebruik. Ik verbaas me er alleen over dat de rokjes van de uniformen voor de meisjes zo ontzettend kort zijn, óók die van de katholieke school

7. Functioneren zonder rechter hoortoestel was best even een uitdaging. Ergens lekker omdat er minder prikkels binnenkwamen, maar minder fijn dat overleggen erg lastig gaan. Gelukkig werkte het behandelteam voor een groot gedeelte goed mee en heeft m’n supervisor ook e.e.a. overgenomen. Dinsdag gaan we weer naar de KNO-arts, hopelijk blijkt dan dat de druppels goed geholpen hebben.

Advertenties

Een gedachte over “7 Quick Takes Friday (19)

Voeg uw reactie toe

  1. Ad 3 Mag je niet meer aftellen… da’s wel heel erg streng van je toekomstige bruidegom! Maar je hoeft niet te tellen om te weten dat 5 weken niet erg lang meer is. Ik hoop dat het allemaal zo’n beetje in kannen en kruiken is en dat je (relafief) ontspannen naar de grote dag toe kunt leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: