7 Quick Takes Friday (24)


1. Sinds de verhuizing en het plaatsen van een en ander aan kasten, hebben we nu ook een klein gebedshoekje. Het is bijzonder wat dit kleine hoekje voor bijzondere sfeer kan creëren als je daar aan het bidden ben. Ik kan het iedereen dan ook van harte aanraden.
Ons bidhoekje

2. Afgelopen zaterdag was de diakenwijding van Sander Zwezerijnen. Een mooie Mis, en prachtig om te zien hoe hij ja zegt tegen deze weg. Ergens in januari zal zijn priesterwijding volgen, Deo volente.
http://www.titusbrandsmaparochie.nl/wp-content/gallery/diakenwijding-sander/img_2875.jpg

3. Voor zijn dertigste verjaardag (ja, hij behoort nu tot de dertigers, hihi) heb ik mijn lieve echtgenoot seizoen 2 van de Britse serie Sherlock Holmes gegeven (die met Benedict Cumberbatch). Geweldige serie, heerlijke humor. Nu vol spanning uitzien naar het derde seizoen, maar dat gaat helaas nog wel even duren (productie is afgelopen maart gestart geloof ik).

4. Het aartsbisdom liet het volgende bericht uitbrengen: http://aartsbisdom.nl/Nieuws/Pages/Toeleiding-pastoraal-werk(st)ers-wordt-afgebouwd.aspx
Om eerlijk te zijn kan ik me dit heel goed begrijpen, zowel op financieel vlak, op het vlak van werkgelegenheid maar ook principieel. Pastoraal werkers kunnen denk ik heel nuttig zijn, maar ik ben geen fan van de meeste pastoraal werkers in de huidige vorm. Niet zelden zijn het wannabee-priesters, waarbij het meer om zichzelf gaat dom om de gelovigen dichter bij God te brengen, met name in de sacramenten (die niet door pastoraal werkers gedaan kunnen worden). Echt goede pastoraal werkers kunnen een zegen zijn voor de parochie, omdat ze de priesters ondersteunen in hun werkzaamheden.

5. Inmiddels begin ik steeds meer berichten te lezen over vervolging van gelovigen in het zogenaamde tolerante Westen alleen omdat ze anders denken. Recente voorbeelden in Groot-Brittanië (http://www.telegraph.co.uk/news/religion/10159420/Christian-arrested-for-calling-homosexuality-a-sin-warns-of-real-life-thought-police.html) en Frankrijk (http://lamanifpourtous.fr/en/tous-les-temoignages/654-attention, en de veroordeling van een jongen van 23 voor het uiten van steun vaan La Manif Pour Tous) laten zien dat het inmiddels geen toekomstbeeld meer is.

6. Vanavond gaan we ons trouwalbum ophalen. Yay. Ik ben zo ontzettend benieuwd naar de foto’s.

7. Sinds enkele weken hebben we een abonnement op het Katholiek Nieuwsblad (handig om oudtantes te hebben die dat voor een jaar cadeau doen voor je bruiloft). Ik moet zeggen, ik lees er met plezier in. Over het algemeen fijne en afwisselend inhoud. De puzzels laat ik aan m’n lief over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: