7 Quick Takes Friday (26)


1. Gisterochtend bericht gehad van de Medisch Ethische Toetsingscommissie (METc) omtrent ons onderzoek. Ze geven ons vrijstelling van verdere beoordeling, wat betekent dat we zodra de voorbereidingen getroffen zijn, we van start kunnen. Toen ik het las heb ik even een klein vreugdedansje gemaakt.

2. Dat we in ons land een nogal losse seksuele moraal hebben wisten we al. Erger kan het blijkbaar altijd nog: aanmoedigen tot vreemdgaan. Het moet toch niet gekker worden. Gelukkig zijn er ook heden ten dage nog jongeren die voor het woord trouw en liefde durven staan: http://www.refdag.nl/opinie/commentaar/commentaar_klacht_tegen_datingsite_moedig_en_nuttig_1_759049

3. Deze week heb ik het zonder mijn lief moeten stellen, die was namelijk begeleider bij een wiskundekamp voor kinderen. Dan merk je weer hoe fijn het kan zijn iemand naast je te hebben die je af en toe heel hard terugfluit als je weer eens neigt te veel te doen.

4. Alles gaat voor in onze huidige samenleving voor, behalve kinderen krijgen. En wanneer het te laat is moeten er nog allerlei onnatuurlijke kunstgrepen uitgehaald worden: http://opiniepanel.eenvandaag.nl/uitslagen/46631/_na_je_35e_geen_kinderen_meer_

5. Laat ons bidden voor al onze broeders en zusters die vervolgd worden om hun liefde tot Christus: http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/08/Massale-vervolging-losgebarsten-200-miljoen-christenen-doelwit-van-voornamelijk-moslims. En voor onszelf. Dat ook wij trouw mogen zijn en blijven in liefde voor Hem.

6. Deze dingen lagen er op het werk, gewoon om mee te nemen voor wie wilde. Ik denk dat ik maar eens op zoek moet naar een recept voor courgettesoep.

Mega-courgette. Liniaal is 30cm lang.
Mega-courgette. Liniaal is 30cm lang.

7. Na de maaltijd lezen mijn lief en ik samen altijd een stukje in de bijbel: ik iets uit het Oude Testament, hij iets uit het Nieuwe. Onder andere zijn we nu bezig in het eerste boek Makkabeeën. Volgens mij kan je daar zo zo’n historische actiefilm van maken zoals je die hedentendage wel vaker ziet: onderdrukking, legers, gevechten. Alle ingrediënten voor een goede film.

Advertenties

2 gedachten over “7 Quick Takes Friday (26)

Voeg uw reactie toe

  1. Ad 6. Ja, zulke courgettes krijg ik hier ook, uit de moestuin van school (mogen we in de vakantie ook nog in werken en oogsten). Ik heb er vorige week soufflee van gemaakt, voor het eerst. Hij was mooi luchtig maar iets te nat, dat kwam bij nader inzien omdat ik het in een ovenschaal in plaats van aparte bakjes had gedaan, zonder de oventijd aan te passen. Maar in ieder geval niet te droog, dat is erger. Aangezien ik mijn knipselschrift niet naar de site kan sturen hierbij de links van twee recepten die ik beide vaker gemaakt heb, de ene wat neutraler maar vegetarisch, de ander rijker (mijn commentaar: ‘lekker maar erg rijk’, yoghurt ipv creme fraiche’, ‘tomaatjes zijn heerlijk’). Maar je moet wat om te variëren. De laatste maak ik vanavond. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: