Quick Takes Friday (28)

1. Een van de zaken die revalidanten leren tijdens hun revalidatieproces, is om een goede balans tussen belasting en belastbaarheid te verkrijgen. Met andere woorden: energieverdeling. Het is denk ik eigen aan de mens om ondanks beperkingen te proberen te functioneren op het niveau zonder beperkingen. In ieder geval in de eerste periode van de revalidatie. Ik leg dit dan ook geregeld aan de revalidanten uit die ik voor me heb. Het cliché dat artsen de slechtste patiënten zijn, is echter ook in deze waar. Energieverdeling is namelijk niet bepaald mijn sterkste punt, vaak merk ik het pas als het te laat is, wat natuurlijk niet zo handig is. Misschien toch maar eens bij de ergotherapeuten alhier langs..

2. Ik ga op reis en ik neem mee…wie kent dit spelletje niet. Toen dit bij ons laatst spontaan begon, kwamen we tot nu toe met het volgende lijstje: Trouwalbum – tangaslip – puma – brevier – rode roos – e-reader – bookingsbevestiging – plattegrond van Rome – cactus – nummerplaat – windvaan – priester – ijsmuts – tiara – kat (begoniatijger) – bh – borduurnaald – zwangerschapstest – pot verf – pepperspray – smiley – skinnyjeans – kippenbotje – ingeblikte kippensoep – binas – icoon – neus van Michael Jackson – levensgroot standbeeld van OLV – drie baardharen – clausuurhek – nagelvijl – voodopop – geitje.

3. Mijn lief stuurde dit op Facebook aan mijn moeder door: http://pauillac.inria.fr/~xleroy/stuff/english-pronunciation.html. Aangezien hij mijn Facebookaccount gebruikt, zag ik de link ook. Dapper begonnen, maar toch snel afgehaakt. Gelukkig zijn er op Youtube-filmpjes te vinden die uitkomst bieden: http://www.youtube.com/watch?v=m-JDu3o7Cyw

4. Sinds mijn twaalfde draag ik contactlenzen. Zachte lenzen, aangezien dat beter past bij een sport als judo. Soms is het echter op een of andere manier niet mogelijk m’n lenzen in te krijgen of te houden, bijvoorbeeld als ik veel te moe ben. Op zulke momenten moet ik een bril dragen. Echt blij word ik niet van het dragen van een bril. Het is alleen wel verrekte handig om je wallen mee te camoufleren.

5. M’n auto heeft weer z’n jaarlijkse grote beurt en APK gehad. Met een aantal reparaties kan ie weer een tijdje mee. Of althans, dat hoop ik. Hij heeft inmiddels wel genoeg gekost dit jaar. In ieder lijkt het er op dat ik wat de accu betreft de winter doorkom. Toch fijn om niet elke ochtend je af te hoeven vragen hoe makkelijk je auto gaat starten.

6. Via een vriendin werd ik gewezen op deze activiteit: http://stjan.org/nl/item/1639-nieuws.html. Hippocrates course. Voor katholieke jongeren (bijna) werkzaam in de zorg. Inmiddels heb ik me opgegeven en kijk ik uit naar deze dagen. Erg benieuwd hoe het gaat zijn en wat ik er van mee ga nemen in mijn werk. In ieder geval een mooi initiatief, waar hopelijk veel mensen op af zullen komen.

7. Kerk in Nood start met een gebedsweek voor Syrië. Welke dag ze precies beginnen/begonnen zijn weet ik niet. Maar een goed initiatief om te proberen bij aan te sluiten: http://www.kerkinnood.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=3405:kerk-in-nood-start-week-van-gebed-voor-syrie&catid=34:nieuws&Itemid=53

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: