Quick Takes Friday (29)

1. Ploft tas neer. Zet zak met patat en loempia op de tafel. Dumpt jas aan de kapstok. Ploft neer op de bank. Weekend. Voedsel. Volgens mij ben ik moe. Nogal een piek-dal belasting in de planning van de afdeling. Een onstoken rechter (beste) oor met als gevolg nogal minder horen en gevoelig oor (dusdanig dat het dragen van een hoortoestel niet bepaald comfortabel is). Het is aardig gelukt, maar het vreet energie. Gelukkig zal het vast wel weer over gaan.

2. Sinds deze week heb ik eindelijk een smartphone. Yay. Word ik toch nog een keertje modern. Abonnement gaat pas volgende week in, maar gelukkig bestaat er iets als wifi. Heerlijk. Hoef ik mijn man niet meer voor eventjes een berichtje achter de tergend trage pc weg te schoppen.

3. Apps zijn een van de dingen die nu ook tot mijn wereld behoren. Toen ik echter de facebook-app zag schrok ik me een hoedje. Waar je die allemaal wel niet toegang toe geeft, zelfs tot het zelf regelen van interverbindingen en het lezen van smsjes. Dat dacht is dus even lekker niet he. De iBreviary staat inmiddels wel geïnstalleerd. Ik ben alleen nog op zoek naar een leuke katholieke ringtone. Iemand tips? Het lijkt me wel gaaf om elke keer als de telefoon gaat “Gloria in excelsis Deo” te horen bijvoorbeeld.

4. Als vrouw van een vegetariër eet ik niet vaak vlees meer. Met name wanneer mijn man een avondje weg is en ik alleen eet of wanneer ik bijvoorbeeld bij mijn ouders ben. Ik mis het vlees niet echt, en heb er dan ook vaak geen moeite mee vegetarisch te eten. Alleen op vrijdags komt die behoefte nogal hard opzetten (zo had ik vandaag erg zin in een patatje shoarma of een broodje kebab), terwijl juist dan… Nou ja, iets met verboden vruchten, dat blijkt wel weer.

5. De kerstboom is er sinds vanochtend uit. Snif. Aangezien de Kersttijd nog niet helemaal afgelopen is zijn er nog wat kerstdingen in huis, zoals de mooie en bijzondere kerststal uit Zuid-Amerika die ik van mijn oma gekregen heb. Die heeft nu een plaatsje in de kast gekregen. Voor twee dagen, denk ik.
Kerststal
6. Gisteren werd ik geïnterviewd door twee dames die godsdienstwetenschappen studeren. Onderwerp: christendom in deze tijd. Het was een leuk interview met een open houden en leuke vragen, waar ik dan weer een volgens mij veel te uitgebreid antwoord op gaf (een vraag van: “hoe vaak bid je op een dag”, leidde tot een antwoord van 5 minuten bijvoorbeeld..). En het gekke was…ik was nog maar net begonnen. Ik praat meestal niet zo veel over het geloof, ik probeer het met name te beleven. Maar er over praten, uitleggen, het mooie laten zien…ik wist niet dat dat zo mooi en leuk was.

7. Omdat het nu nog kan:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: