Quick Takes Friday (30)

1. Papoy! Ze zijn klein, hyperactief, lastig verstaanbaar, brabbelen veel maar zeggen weinig zinnigs, maar doen stiekem wel lief werk. Mijn man vond de gelijkenis tussen mij en een minion nogal duidelijk. De keuze om een smartphonehoesje met minions erop te bestellen was dan ook snel gemaakt. Papoy.

2. Je bent 26, getrouwd en hebt een fulltime baan. Je brengt een de avond en nacht bij je ouders door. Als je de volgende dag naar het werk gaat…staat alles voor ontbijt klaar, wordt er lunch gemaakt en worden er nog wat dingen meegegeven want je moet toch echt niet verhongeren. Yep, mijn ouders zijn schatten.

3. Niet vergeten: 24 mei bedevaart naar Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin in Warfhuizen, oftewel, de Bedroefde Moeder. Zelf kan ik er helaas niet bij zijn dit jaar, maar het is echt een prachtige devotie en een must voor elke katholiek hier in het protestantse noorden om een keer meegemaakt te hebben.
http://www.mariabroederschap.nl/meiprocessie-2014/

4. Elke dag ben ik een paar bladzijdes uit de serie “Song of Ice and Fire” aan het lezen, beter bekend onder “Game of Thrones”. Mijn man heeft de vijf boeken die tot nu toe geschreven zijn in het Engels, en het werd toch eens tijd voor mij om ze te lezen. Nu zijn het van zich al enorm dikke boeken en gaat er dus wel even wat tijd overheen voor ik ze gelezen heb, maar het Engels maakt dat het allemaal nóg een slagje langzamer gaat.

5. Nog een datum om in je agenda te schrijven: 30 mei, bijeenkomst over het traditionele gezin in de huidige tijd. Zeker een onderwerp om over na te denken. http://echtkatholiek.blogspot.nl/2014/04/bijeenkomst-30-mei.html

6. Afgelopen weekend was ik met drie vriendinnen in Gaanderen voor een meidenweekenden bij een van ons vier. Op de zondag naar de Mis in binnenstad van Doetinchem geweest. Geldige Mis met mooie elementen, maar het miste eenheid, was verwarrend. Ik miste leven (hoewel er velen in de kerk zaten, wel vrijwel allemaal grijs overigens), ik miste opgang naar God, het stuk hemelse. Veel liturgische dingen die het allemaal erg warrig maakte. Ik ben oprecht in de war.

7. Mijn hyacintjes lijken dood. Snif. Had ik een tijdje terug mooie bollen gekocht waarvan de hyacinten ook echt mooi uitgekomen waren, inmiddels zijn ze verlept en is het een droevige aanblik. Terwijl ik volgens mij echt niet te veel of te weinig water gegeven heb. Gelukkig doen mijn viooltjes het nog wel goed.

Advertenties

Een gedachte over “Quick Takes Friday (30)

Voeg uw reactie toe

  1. punt 7: bloeitijd hyacinten is voorbij.
    punt 1: “brabbelen veel maar zeggen weinig zinnigs” is niet voor jou van toepassing
    punt 2: met veel liefde gedaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: