Quick Takes Friday (36) – foto-editie

In deze editie een aantal foto’s die ik recent of iets minder recent geschoten heb, maar die nog steeds leuk zijn om te delen. Een tijd terug had ik dit idee ook al, en toen leuke foto’s geschoten van de eerste bloemen van een plan die uitkwamen en van mijn met wk-hamsters versierde tv, maar die zijn nu niet echt bruikbaar meer hiervoor.

1. Onderstaande plant heb ik vorig jaar van manlief gekregen voor mijn verjaardag. Inmiddels staat ie prachtig in bloei en moeten we nodig zorgen voor een groter houten frame om te zorgen dat de plant ook echt mooi blijft staan.
DSCF1686

 

2. Een week geleden ofzo zag ik ineens onderstaand beest in mijn geraniums. Ik weet niet of het nou een sprinkhaan of een krekel is, maar ik moest echt twee keer kijken om te zien of ie echt was.
20140727_093744

3. Spelletjes met blokjes. Altijd leuk. Om torens van te bouwen bedoel ik.

20140726_164754
A. Ben je nu al de toren van Babel aan het bouwen?
M. Wat zeg je?

4. Met een bevriend Zweeds echtpaar spelletjes gespeeld. Een van de spelletjes was een soort kaartspel waarbij iedereen een familie heeft, die allemaal vermoord moeten worden, maar die je het liefst eerst zo veel mogelijk gruwelijks aan wilt doen. Zeg maar de Adams-family, maar dan in spelvorm. Op de foto is te zien dat ik twee van mijn vier familieleden als tussen zes plankjes heb weten te krijgen. Helaas zag een van mijn medespelers kan om vlak daarna ineens zijn twee nog levende familieleden gruwelijk aan hun eind te laten komen.

20140802_210014

5. Twee weken geleden precies vond de opening van de jaarlijkse Sneekweek plaats. Voor niet weet wat de Sneekweek is: van oorsprong een grote zeilwedstrijd van een week, waar in de loop van de tijd ook veel gezelligheid (en gezuip) bij komt kijken. Vaak vind je een tweedeling: de ene helft van de mensen komt voor het zeilen, de andere helft voor de gezelligheid en het feesten. Deze week begint elk jaar met een vlootschouw, waarbij een deel van de deelnemende boten gepresenteerd worden (uit verschillende klasses geloof ik), met daartussen grotere boten met muziek. Vroeger waren er veel meer van die laatste boten, waardoor de vlootschouw helaas aan gezelligheid ingeboet heeft. Maar bij mijn oma op het balkon (precies aan de route op een mooi punt) met de helft van de familie, een glas drank en hapjes, is het elk jaar weer feest.

20140801_221955

6. Bij 3 noemde ik het al, ik hou van stapelen van dingen. Vooral stapelen op een leuke manier. Zo ook met de kopjes op het dressoir voor na de Hoogmis op zondags. Prachtig niet?

 

20140706_103329

7. Oregano in bloei. Ik wist niet dat het mogelijk was. Maar het is toch echt waar. En goed in bloei ook.

DSCF1690

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: