Een sociale aanwakkeraar

Een zwangerschap is iets bijzonders. In dit geval doel ik niet op het wonder van het nieuwe leven dat in de buik groeit. Nee, sociaal gezien is het ook een zeer bijzonder iets. Deze maanden mag ik dat in levende lijve meemaken, en hoe verder ik kom (en dus hoe zichtbaarder de zwangerschap), hoe meer het me opvalt.

Ineens heb je altijd iets om over te spreken. Ineens vragen mensen, ook degenen die je normaal vrijwel niet spreekt, hoe het met jegaat, hoe het met de kleine gaat. Ze delen hun verhalen en geven adviezen mee. Ineens krijg je spullen aangeboden, van een maxi-cosi tot positiekleding. Oma’s met wie je weinig contact had bellen ineens om de paar werken. Wanneer je zelf op kraambezoek gaat, krijg je zelf een cadeautje voor de kleine. Je buik is een object geworden waar mensen niet alleen gefascineerd naar kijken, maar soms ook gewoon aan gaan zitten.

Mensen zijn betrokken, behulpzaam, geïnteresseerd. Je ziet kanten van mensen die je eerder niet kende. Het is mooi en bijzonder om te zien hoe zo’n klein groeiend mensje zoveel teweeg brengt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: