Friday Quicktakes – over opruimen, luiers en tijd samen

Ergens in de wereld is het nog wel vrijdag, zoals de westkust van Amerika. En dus ben ik nog prima op tijd met deze quicktakes. Ongeveer. 

1. We vielen deze zondag met de neus in de boter: de Mis in de kathedraal in Groningen had deze keer de Gregoriaanse vaste gezangen met ook Latijnse Prefatie. En inclusief een zekere zomerse groente.

2. Opa en oma wilden wel even op de meisjes passen. En dus piepten papa en mama er even 1,5 uur tussenuit voor een momentje met zijn tweeën. Wat was dat hard nodig zeg. En enorm fijn. Overigens ook mijn eerste volle glas alcohol in meer dan een jaar. Ik was heerlijk rozig toen ik thuiskwam.
20180127_154450

3. Het klinkt niet zo heel bijzonder, maar ik vind het toch altijd fijn als de peetouders van onze kinderen hun petekindjes af en toe zien. Deze zondag konden drie van de vier dat. Sowieso is het leuk ze te zien, want het zijn gewoon erg leuke en fijne mensen.

4. Nog meer tijd die manlief en ik sort of samen hadden: foute muziek luisteren. Dat wil zeggen, muziek van rond de eeuwwisseling. En dan hard meezingen/-dansen en raden welke nummers het ook alweer zijn.

(Foute muziek)

(iets minder foute muziek)

5. Maandagen zijn onze opruim- en schoonmaakdagen. Afgelopen maandag ben ik eens aan de gang gegaan met bakken voor allerlei knutsel- en tekenspullen: twee bakken met knutsel-/tekenspul ook voor als mama er niet is die papa dan aan de grote kleine meid kan geven of klaar kan zetten. Twee bakken voor kaarten van mij (eentje met spullen om kaarten te maken, de andere met de kaarten om te verzenden en alle toebehoren), een bak met potentieel knutselmateriaal en dan nog een bak verjaardagsspullen. En oh ja, nog een bak met tekenspullen van mij.
DSCF6829

6. Nog minder luiers in gebruik. Waren we voor de grote kleine meid al teruggegaan naar over het algemeen twee per etmaal, inmiddels is dit er nog maar eentje. Die ene luier is dan voor de nacht. Overdag blijft ze zelfs tijdens haar middagslaapje helemaal droog.

7. We zijn aan het kijken naar wat we met Carnaval konden doen samen met de kinderen. Manlief is er alleen nog niet helemaal van overtuigd dat Carnaval gaan vieren een goed idee is.

En onze host heeft een leuk stukje geschreven over online etiquette.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: