Friday Quicktakes: van carnaval naar vasten

  1. Voor het eerst sinds mijn kindertijd (wat toen ook alleen bestond uit één keer in het jaar verkleed naar school gaan) heb ik carnaval gevierd. Dit kwam er uiteindelijk op neer dat we op de zaterdag naar het kleine kinderoptochtje gekeken hebben (was al indrukwekkend genoeg voor onze grote kleine meid) en naar een kindermiddag gegaan zijn en maandag elders naar een kindermiddag in een café. De zaterdag dochterlief als mooie roze vlinder gemaakt, de maandag als ijsprinses. Ze moest elke keer eventjes wennen aan de omgeving, maar toen ze eenmaal los was, was ze heerlijk aan het stuiteren, lachen en dansen. En papa en mama, die deden een beetje mee en vonden het stiekem best nog wel leuk.
  2. Zoals wel te raden valt zijn we afgelopen zondag in de carnavaldrukte niet naar een carnavalmis geweest. Al vermijdend bleek bij binnenkomst in onze eigen parochiekerk dat er een gezinsmis was. Hup, rechtsomkeer. Manlief naar een kerk in de buurt terwijl ik op de twee meisjes lette. Ik in de middag met de kleine kleine meid naar de Tridentijnse Mis in Hintham. Alwaar een prachtig gregoriaans gezongen Tridentijnse Mis.
  3. Ter afsluiting dit weekend nog mooi even genoten van allerlei lekkers. Tiramisu klaargemaakt, wijntje opgedronken en op Fat Tuesday traditioneel pannenkoeken gegeten. En cola gedronken, veel cola. Burp.
  4. Een askruisje halen zat er helaas niet in voor mij dit jaar. Met een combinatie van niet op tijd genoeg van tevoren weten hoe laat er hier in de omgeving Missen zouden zijn en mijn collega (we zijn met z’n tweetjes) die deze week vrij is, was het niet meer te doen. En dus is manlief in de avond gegaan terwijl ik de meisjes op bed legde. Als alternatief maar het avondgebed gedaan en de lezingen van de dag doorgenomen, maar het is toch veel fijner met een askruisje de vastentijd te beginnen.
  5. Met wederom een borstvoedingsjaar zal lichamelijk vasten voor het vierde jaar op rij lastig zijn. Helaas. Om toch een beetje mee te doen laat ik het lekkers staan en met name geen chocola de gehele vastentijd. Ook voor de eerste keer een digitaal vasten: geen Facebook en geen Twitter. Ook niet op zondag zoals het nu lijkt, want dan ga ik veel te hard een inhaalslag willen maken. Erg lastig tot nu toe wel, niet eens hoofdzakelijk (maar wel een beetje) om wat ik allemaal mis, maar omdat het zo’n gewoonte is geworden.
  6. Als leestekst deze vastentijd heb ik mijn keus laten vallen op het bijbelboek Job. Misschien dat ook Klaagliederen en de brief aan de Hebreeën toegevoegd worden. Ik zat er aan te denken ook nog enkele keren de Kruisweg thuis te bidden, maar moet daar mijn tekst weer voor zien terug te vinden en ook voldoende tijd met de meisjes hier in het huis het rustig te kunnen doen. Als iemand nog aanbevelingen heeft voor goede overwegingen houd ik mij aanbevolen.
  7. Regelmatig wordt er gevraagd om gebedsintenties. Als ik die lees stuur ik over het algemeen braaf een gebedje naar Boven. Maar in veel gevallen verwatert het vervolgens. Ooit had ik hiervoor een lijstje waar ik alles op schreef. Die ga ik maar weer eens maken. Mocht je een intentie hebben dan neem ik die met de dagelijkse rozenkrans en vespers. Kan door middel van een berichtje hier achterlaten of door even een mailtje te sturen.

Voor mogelijk nog wat meer vastentips, zie het overzicht van links op de site van onze host.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: