Friday Quicktakes: klusvakantie!

 1. Onze grote kleine meid kan behoorlijk stuiterig zijn. Enorm leuk en levendig hier in huis. Wat minder leuk voor de buren die niet tegen geluid kunnen. Twee weken geleden kregen we vrienden over de vloer met hun bijna 2-jarige dreumes. Die het begrijpelijkerwijs niet gewend is wat rustiger te doen in huis. Dat waren nu dus twee stuiterballen bij elkaar. Ze hebben zich kostelijk vermaakt. Alleen voor de buren was het minder leuk.
 2. Manlief krijgt een vriend op bezoek. En vergeet wat te halen voor bij de koffie en thee. En dus kijk je als lieve vrouw in de kast en komt tot de conclusie dat alle ingrediënten voor een kleine cake in huis zijn. Dat was dus ook weer opgelost.
 3. Deze week heb ik vakantie. Of beter, had, want de dagen zijn al zo’n beetje om. Voor de vakantie flink wat stress op het werk, nog bovenop de reguliere drukte. Dat betekende vorige week vrijdag in de avond hoofdpijn en enorm vermoeid. En afgelopen dinsdag hoofdpijn, misselijkheid, rugpijn en vermoeidheid. Ik somatiseer zeg maar af en toe nogal. Wat extra lastig was omdat deze week een klusweek was. Die dinsdag hebben we dus noodgedwongen rustiger aan moeten doen. Überhaupt deze week ook naast het klussen wat rustiger aan gedaan: tweede seizoen van The Crown gekeken, samen op de bank eten, net even iets langer in bed liggen.
 4. Om te zorgen dat wij konden klussen, en omdat opa en oma er heel erg naar uit keken, heeft onze grote kleine meid deze week van maandagmiddag tot en met vanochtend bij opa en oma gelogeerd. Voor iedereen even wennen, maar ze heeft een enorm mooie tijd gehad. En natuurlijk mega enorm verwend, zowel qua speelgoed als qua lekker eten en aandacht. Voor ons was het leeg en is het nu weer druk, voor opa en oma was het druk en nu weer leeg thuis.
 5. De kamers van de beide meisjes zijn inmiddels bijna af. Toen we een jaar geleden verhuisden was alleen de basis gedaan (en de kleine kleine meid heeft tot gisteren bij ons op de kamer geslapen). Nu zijn het twee leuke kamertjes waar alleen nog een paar dingen gedaan moeten worden:De kamer van de grote kleine meid (linker kolom oud, middelste en rechter nieuw)

  De kamer van de kleine kleine meid (linker kolom oud, middelste en rechter nieuw

 6. Al onze crucifixen hangen inmiddels:

  Linker kolom van boven naar beneden: woonkamer, hal en onze slaapkamer.
  Rechts: kamer van de grote kleine meid.
  De vijfde is te zien in de foto van de babykamer bij punt vijf.

Ook het wijwaterbakje heeft eindelijk een plaatsje:

 1. Inmiddels ben ik ruim twee weken zonder Facebook en Twitter. Ik mis de interactie met anderen, maar tegelijkertijd heb ik totaal geen drang om er op te gaan kijken. Het lastigste is merk ik is nog de drang om regelmatig updates te posten. Het is dus met name een oefening in geduld en prioritering. Bijbellezen en bidden komt helaas nog niet enorm van de grond. Nog een maandje, dan is het alweer Pasen.

Onze host heeft nog een stukje over een erg leuke vakantie met de familie.

Advertenties

Een gedachte over “Friday Quicktakes: klusvakantie!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: