Friday Quicktakes – voorbereiding op Pasen

1. Pasen staat voor de deur. Maar het sneeuwde afgelopen zondag nog steeds. Waarop de grote kleine meid begon te zitten over klingklokjes Kerstmis is gekomen. Om vervolgens verder te gaan met Sinterklaas Kapoentje.

2. Ik heb, geloof ik, geen standaard voor Pasen om de eieren op te zetten. En dus heb ik met de grote kleine meid een eierdoos beverfd en er een tekening van Pasen opgeplakt.


3. Je bent een beetje gekke tradie of je bent het niet. Maar sinds afgelopen zondag, het traditionele Passiezondag – Judica me – hebben we de kruisbeelden en andere geloofsbeelden afgedekt met een doek. Niet paars, dat had ik niet in huis. Maar dit werkt ook. Iconen en foto’s niet afgedekt, maar voor nu is het een duidelijke reminder van de tijd waarin we nu zijn en helpt het toch op een of andere manier te focussen en stil te staan bij het lijden en Pasen.
20180322_215407

Voor wat meer achtergrondinformatie hierover twee links:
Catholic Company
Catholic Culture

4. We hebben een paar boekjes met losse bijbelverhalen. Boekjes die ik nog van vroeger ken. Zo ook eentje met het verhaal van Palmzondag tot Witte Donderdag. Het boekje daarna gaat over de kruisiging en opstandig.
20180323_194212.jpg

5. De grote kleine meid pikt steeds meer dingen op die we met haar lezen en legt steeds meer verbanden. Zo mooi om te zien. Zo ook bij een plaatje waarbij Jezus tussen de twee misdadigers hing. Zegt ze: “die is gemeen en die zegt Sorry Jezus, ik heb fout gedaan.”

Overigens moet ik altijd wanneer ik hoor over de goede moordenaar, denken aan het Russische Kruis, wat ik erg mooi vind qua symboliek, en hoop eens in ons huis te hebben hangen.
Afbeeldingsresultaat voor orthodox kruis

6. Voor de Goede week zijn we van plan om onderstaand plaatje van een van de twee zoekbijbels te gaan doorlezen na het avondeten. Elke dag een verhaaltje. Om haar een beetje mee te nemen in de Goede Week.

7. Zoals ik een tijdje geleden al gezegd had, bid ik nu de Vespers via de Getijdengebedapp terwijl ik de kleine kleine meid op bed leg. Werkt over het algemeen prima. Maar soms zitten er toch kleine foutjes in. Zoals vandaag. Blijkbaar staat de app er op ingesteld dat het Hoogfeest van de Annunciatie verplaatst wordt naar de 24e. Maar voor zover ik weet wordt dit Feest omdat het dit jaar in de Goede Week valt, verplaatst naar ná Pasen en vieren we het dit jaar op 9 april. Aangezien ik niks anders bij de hand had en wel wilde bidden heb ik het maar gewoon gebeden. De goede God vindt het vast niet erg dat we nog even stil staan bij het wonder van het begin van Jezus’ aardse leven.

Niet vergeten even een bezoekje te brengen aan de host van deze 7QTs.

Volgende week zullen er geen Quick Takes zijn, mogelijk helemaal geen blogs. Dus ik wens iedereen alvast een hele gezegende Goede Week. Dat het een intense voorbereiding mag zijn op een prachtig Pasen.

And to all the American people accidently dropping by: no Quick Takes next week, possibly no blogs at all. So in advance I wish everyone a very blessed Holy Week. That it may be an intense preparation to a beautifull Easter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: