Friday Quicktakes – de koorts voorbij

1. De liturgie op Goede Vrijdag heb ik, met een lading paracetamol en een lijf dat eigenlijk kapot was, bijgewoond bij de SSPX in Gerwen. Hoewel mooi en sereen, met een Kruisverheffing die ik gewoon prachtig blijf vinden, moest ook ik wel even slikken van de hoeveelheid Latijn en de weinige bijdrage van het volk zoals ik die toch wel gewend was in de Novus Ordo. Het zal vast niet geholpen hebben dat ik een baby bij me had waardoor ik telkens aan het afwisselen was tussen het volgen van de liturgie en letten op de baby. Mogelijk volgend jaar nieuwe kans zonder baby/dreumes.

2. Zoals verwacht waren de Paasdagen een beetje anders dan gepland. De Mis op Eerste Paasdag hebben we met zijn viertjes gehaald, wederom lang leve de Paracetamol. De lunch smaakte goed, voor zover ik nog wat smaak over had. De brunch met mijn familie op Tweede Paasdag hadden we al afgezegd. In plaats daarvan lagen we in de middag op bed, net als op Eerste Paasdag. Ondanks dit alles wel fijn om te merken dat mijn focus met name lag op het liturgische en geloofsaspect van deze dagen. Het huis is sort of in paasstemming gebracht, door wat vrolijke en wit en gele accenten.

3. Deze week twee keer een paar uurtjes gewerkt. Hoewel de koorts alweer een paar dagen geweken is bij mij, merkte ik gisteren pas dat ik er echt nog niet ben. Voor het eerst dat ik me kan heugen een heuse griep onder de leden (gehad). Mijn collega’s hebben me dan ook gemaand vandaag echt ziek thuis te blijven. Wat ik aardig braaf gedaan heb. Hopelijk kan ik dinsdag weer aan de slag, hoewel ik inmiddels in ieder geval het besef heb dat ik ook dan er nog niet helemaal ben.

4. De grote kleine meid is gelukkig weer zichzelf, hoewel mogelijk nog een beetje sneller moe. Een stuk leuker dan het klagere gehuil van het ziekzijn. Ze eet, drinkt en speelt weer. En is weer haar eigenwijze zelf. Voor onze niet zo geluidstolerante buren wat minder prettig, die waarschijnlijk al uitkijken naar het volgende moment dat ze ziek is (en dus het grootste deel van de dag op bed of op de bank ligt).

5. De kleine kleine meid heeft de kunst van het tijgeren ontdekt. Plotseling is niks meer veilig (dat op grijphoogte vanaf buiklig ligt). Terugrollen kan ze ook, maar de lol daarvan lijkt ze nog niet echt door te hebben (in plaats daarvan is het veel leuker te gaan huilen en zo papa en mama te laten komen om je weer op je rug te rollen).

20180406_161528
Never mind the mess..

6. Manlief is beetje bij beetje bezig de tuin lenteklaar te maken. De eerste stap betreft het snoeien van dingen als de vlinderstruiken. Nu ligt onze tuin bezaaid met takken.

20180406_161544
Het gaat nog wel even duren voor de tuin klaar is om lekker in te zitten.

7. De grote kleine meid is nogal blij met stickers. Die je dus ineens ergens tegen kan komen. Zoals in de peuterbijbel.20180406_194149.jpg

Zie wat onze host doet met Haiku’s

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: