Friday Quicktakes – ditjes en datjes

1. Na een week grotendeels ziek thuis, heb ik deze week weer mijn volledige uren gemaakt. Iets rustiger aan gedaan, dat wel, maar stiekem nog steeds te veel voor nu. Elke avond echt op tijd naar bed en elke dag op tijd naar huis. Helaas was de week nog steeds eigenlijk een dag te lang. En ga ik zometeen, zodra de grote kleine meid slaapt, ook maar op stok.

2. De kleine kleine meid is steeds meer aan het brabbelen. Natuurlijk nog geen touw aan vast te knopen, geen woord in te ontdekken, maar het klinkt al zo enorm leuk.

3. De grote kleine meid heeft deze week helemaal zelf – nadat haar papa de app geopend had – een geluidsberichtje gestuurd naar mij op het werk. Mama helemaal verliefd, want ze zei “ik hou van jou mama” met de allerallerallerliefste stem.

4. Het is weer een stuk mooier weer en dat betekent tijd buiten. Ook voor de grote kleine meid. Die helemaal op gaat in haar spel. Wat betekent dat je bijvoorbeeld vol liefde een theeglas modder voorgezet krijgt. Yum.
20180408_171531

5. Wasmachines en rozenkransen gaan niet zo goed samen. Natuurlijk is het verstandiger om je rozenkrans niet in de wasmachine te doen. Maar zo’n warhoofd als ik wil nog wel eens vergeten om een van de rozenkransen die ik heb en in de zak van mijn rok of jasje heb zitten er uit te halen. Waarna manlief doodleuk een iets verweerde houten rozenkrans uit de wasmachine plukt, of ineens moet tellen of alle kralen wel compleet zijn.

6. Bij het naar bed gaan mag de grote kleine meid altijd kiezen wat voor verhaaltje ze wil lezen. Herhaling schijnt nogal te passen bij peuters geloof ik. Aangezien ze een beetje in de Pilatus, Jezus aan het kruis en weer opgestaan modus is, heb ik die volgens mij tot nu toe elke avond gelezen. Stiekem vind ik het best leuk, en ook even wennen, dat het voor haar op haar manier zo leeft.

7. De paaseitjes zijn inmiddels op. Maar de chocoladebehoefte blijft aanwezig. De reep Toney’s donkere melk 42% is inmiddels al voor de helft op. Sorry lieverd, ik haal binnenkort wel weer wat bij dat je mee kan eten.

Een paar tips om goed voor jezelf te zorgen als mama.

Oh, en de lay-out, die gaat nog gefinetuned worden. Dus het groffe, schreeuwerige en dubbele zal er hopelijk wat van af gaan. Zodra ik wat meer tijd en rust ervoor heb, en vooral een wat minder vermoeid hoofd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: