Friday Quicktakes – een weekje uit een gezinsleven

 1. Afgelopen zondag heb ik voor het eerst een zelfgemaakt moederdagcadeautje gekregen. Door de grote kleine meid gemaakt op de peuterspeelzaal. Ik had het niet meer verwacht in verband de vakantie van de peuterspeelzaal de twee weken ervoor, dus het was een enorm leuke verrassing.
  20180513_173417
 2. Onze pastoor kwam afgelopen zondagavond langs. Gezond als hij was wou hij alleen een glas water (en nou ja, de zelfgemaakte cake een klein stukje kon nog wel gesleten worden). Ochtend erna ziet de grote kleine meid het glas op tafel staan. Ik: ja, die was van meneer pastoor. Grote kleine meid klinkt en speelt verder. Even later, wijzend naar het glas: “kijk mama, wijn.”
 3. De cake die ik noemde was eigenlijk een taart. Mijn allereerste zelfgemaakte appel(bessen)kruimeltaart ooit. Hij was lekker, oi. Zeker voor herhaling vatbaar. Komt goed uit met de feestmaand in aantocht.
  IMG-20180512-WA0000
 4. Oude telefoon was behoorlijk afgetakeld. Abonnement bijna verlopen en dus verlengd. Nieuwe telefoon snel ontvangen, maar zonder de beloofde SIM-kaart. Ik wacht, kwam niet. Dan toch maar mijn oude proberen in de nieuwe telefoon te doen. Wat uiteraard niet lukte omdat ik een micro-sim en geen nano-sim heb. Inmiddels de nieuwe kaart ontvangen, maar door drukte nog niet aan toegekomen. Hiephoi. Zul je zien dat ik hier dermate onhandig mee ben dat ik straks alles kwijt ben aan telefoonnummers en bestanden.
 5. Ik ben niet van het 24/7 beschikbaar moeten zijn niet-urgente zorg- en dienstverleners. Maar soms is een beetje service toch wel handig. Ik wou een afspraak maken voor lenscontrole. Ik dat geprobeerd bij mijn eigen opticien. Kan dat alleen nog maar op donderdag overdag. Laat dat nou net de dag met overleggen en gezamenlijke spreekuren zijn waar weinig ruimte in zit. Elke andere dag was op of een andere manier wel mogelijk geweest. En dus toch maar een switch gemaakt. We zullen zien of dit beter bevalt.
 6. Mooie plannen voor aankomend weekend. We keken er echt naar uit. Maar met een beetje pech gaat het allemaal niet door in verband met ziekte op onze logeerplek. En nog niet direct uitzicht op andere opties. Niet dat we op zich niet naar de logeerplek – mijn ouders – kunnen, maar we zijn een beetje bang een griepje mee te nemen. Nog maar een nachtje over slapen.
 7. De kleine kleine meid staat dus. En klimt overal tegenop. Inclusief dus de trap.
  20180517_074512
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: