Advent – voorbereiding op Kerst?

Nog een weekje, dan vieren we weer de geboorte van onze Verlosser, Jezus Christus. En bij zo’n groot Feest hoort natuurlijk ook een goede voorbereiding.

Natuurlijk de kerstboom, lekker eten, misschien nog cadeautjes of een nieuw outfit. Allemaal superleuk om te doen en helpt voor mij ook echt mee in de kerstsfeer.

Maar het innerlijke voorbereiden, hoe zit het daarmee? Om geestelijk toe te leven naar dit grote Feest. Bereiden we ons ook op die manier voor onze Verlosser te ontvangen?

De kindjes

Mijn adventsproject met de kinderen dit jaar is niet te intensief, en lijkt sort of te lukken. Het idee is simpel: we hebben een groot blad papier en elke zondag in aanloop naar Kerst maken we de kerstscene verder af. Dat ziet er vooralsnog zo uit:

Week 1:

Lucht, maan en sterren. De lucht had ik geverfd, de sterretjes en maan geknipt, en die mochten de meisjes plakken waar ze dat wilden in de lucht.

Week 2:

De stal. Strookjes papier geknipt die ze in moesten kleuren. Peuter ging enthousiast bezig, kleuter had hier helaas minder zin in.

Week 3:

Schaapjes, os en ezel. Geknipt door mij, gekleurd én geplakt door de meisjes. Het begint wat kindercreatiever te worden. Althans, van de peuter. Kleuter wou niet kleuren maar plakken. En in een onoplettend moment van mama besloot peuter nog ietd te knippen en er zelf op plakken. Ik doen maar net of het een hond is.

Komende zondag komen Jozef en Maria aan en zal de ster verschijnen.

Papa en mama

Stuk lezen uit de Bijbel. Manlief lukt het elke dag even geloof ik. Ik was rustig begonnen. Toen las ik ergens dat Lucas, waar ik in begonnen was, 24 hoofdstukken had, precies één voor elke dag. Ik een inhaalrace aan het doen, bijna bij, maar als ruim anderhalve week niks gelezen.

Dan nog een Biecht. Geen haalbare tijden nog gevonden voor deze week. Ik wou afgelopen zondag in de Agnes in Amsterdam (biechthoren tot aan Communie), maar de meisjes waren zulke draken dat ik dar qua geluid en drukte niet aandurfde. Wordt waarschijnlijk weer last-minute ergens iets regelen.

Nog een week. Hij komt.

Een gedachte over “Advent – voorbereiding op Kerst?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: