Pro Vita Humana

Elk menselijk leven is beschermwaardig, van het ontstaan bij de conceptie tot aan het overlijden. Helaas is deze waardigheid in onze samenleving vaak ver te zoeken en geen gemeengoed meer. Waarom zou je dan toch tegen de stroom op varen en strijden voor het recht op leven? Hieronder een aantal aspecten van deze problematiek met links naar websites voor meer informatie.

Wanneer begint het leven?
Laten we bij het begin beginnen: wanneer begint het menselijk leven nou eigenlijk? Dit is voor veel mensen gelijk een van de moeilijkste vragen. Als je mensen op straat of in je omgeving dit zou vragen, zal je uiteenlopende antwoorden krijgen. Sommigen weten het niet, anderen zeggen dat leven pas begint als het hartje klopt, anderen pas als het zenuwstelsel gevormd is, weer anderen zeggen dat je pas van een leven kans spreken als het ongeboren kindje ook buiten de baarmoeder kan overleven.
Zelden hoor je het antwoord: leven begint bij de conceptie. Terwijl dat juist het enige consequente antwoord is dat je kan geven. Denk er maar eens over na: bij de conceptie versmelten eicel en zaadcel. Het erfelijk materiaal van twee mensen komt bijeen en vormt samen een unieke nieuwe set erfelijk materiaal, een eerste begin van het leven. Vanuit die nieuwgevormde cel ontwikkelt zich langzaam aan het kindje zoals we dat voor ons hebben bij het zien van de echo van 20 weken, bij geboorte en gedurende de rest van het leven buiten de baarmoeder. Vanaf de conceptie is de mens in ontwikkeling, wat doorgaat tot aan het overlijden aan toe. Op die weg ontwikkelen zich gaandeweg de ledematen, de organen en het zenuwstelsel, eerst nog afhankelijk van de moeder in de veilige omgeving van de baarmoeder, daarna erbuiten, maar nog steeds afhankelijk van de omgeving, zij het op een andere manier. In aanzet is alles als het goed is ten tijde van de geboorte aangelegd, maar het lichaam ontwikkelt zich alleen maar door. Denk bijvoorbeeld aan de hersenen: die zijn pas volgroeid als ze 21 zijn!

Jouw leven?

Wat kan ik doen om op te komen voor de waardigheid van het menselijk leven?

Websites:
Mars voor het Leven (Brussel): http://www.marsvoorhetlevenbrussel.org/
Pro-Life Actie Liga: http://www.prolifeactie.eu/ (bevat grafisch beeldmateriaal)
Schreeuw om Leven: http://www.schreeuwomleven.nl/
Abortusinformatie: http://abortusinformatie.nl/ (Bevat grafisch beeldmateriaal)
One of Us: http://www.oneofus.eu/nl/

Pagina nog onder constructie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: